Utorak – Važnost suosjećanja | Vedski jyotish

Utorak – Važnost suosjećanja | Vedski jyotish


Utorak – Važnost suosjećanja

Pushya je sazviježđe kojim vlada Saturn i koji se momentalno nalazi u Jarcu u prijevodu, njegovo sazviježđe simbolizira traženje istine, a kroz ovo sazviježđe to ide kroz suosjećanje. Dakle, današnje sazviježđe je jako pozitivno i označava suosjećanje. Pošto je ono jedno od najvažnijih osjećaja za doživljaj sreće. Dalaj Lama uči da se mentalni i duhovni mir postiže prakticiranjem suosjećanja i brigom o drugima. Kada naučimo cijeniti ljudsku toplinu i iskazivanje privrženosti, na taj način ćemo biti prirodno povezani sa drugim ljudskim bićima i povećavat ćemo osjećaj vlastite vrijednosti. Sreća nije isto što i užitak.
Užitak nas može dovesti do ponašanja koja su štetna po nas, kao što je nezasitnost. Vježbanje suosjećanja kroz meditaciju i djelovanje jest dugotrajni proces. Aristotel je rekao da se vrline moraju u sebi stvarati. Ne zaboravite.

Pročitaj  Značenje sna – Anima – Jung

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.netAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Pročitaj  Sadhe sati – 7,5 godina tuge
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email