Važnost razdoblja u odnosu na posao

Važnost razdoblja u odnosu na posaoMnogi poslovi danas nisu samo vezani za burzu rada i ovo vrijeme upravo govori o tome. Stavite na papir sve što znate raditi jer sva vaša znanja su novac samo je bitno kako ćete ih prezentirati drugima  tj. svijetu.
Ne gledajmo to samo kao situaciju kroz posao već kroz ono što želimo poručiti svijetu pošto je to naša svrha. Vladalac desete kuće će nam o tome puno reći. Primjerice, ako vam se vladalac Merkur nalazi u trećoj kući u Vodenjaku, žalosno bi bilo da taj položaj ne iskoristite u poslovima pisanog medija, uredništva, izdavaštva. S druge strane, u ovom slučaju, Vodenjak nam donosi i tu novost što govori o novim znanjima, pa će osoba sigurno raditi preko Interneta. Ovo je jedan primjer određivanja vrste posla, a problem se može javiti ako niste u dobrom razdoblju, što ustvari znači da vještinu koju radite trebate unaprijediti pogotovo kada se radi o razdoblju Saturna. Spomenuta osoba doista to radi,piše za portale i od toga zarađuje.
   Zato se može primijetiti da osoba u lošem razdoblju radi niže rangiran posao jer ne shvaća svoju svrhu, ulazi u žrtvu i postaje rob situacije. Ipak, u tom niže rangiranom poslu, osoba je naučila mnoga znanja koje je kasnije u dobrom razdoblju iskoristila. Ako gledamo sadašnju krizu, onda je trebamo gledati kao odličnu priliku savladavanja vještina koje su nam potrebne i koje bi nam pomogle u daljnjem poslu, ali ovo je i mogućnost promjene struke.
Primjerice, jedna je osoba otišla raditi u Njemačku. Prije toga mu je propao obrt u Zagrebu. Tamo je došao sa znanjem izrađivanja web stranica, a to znanje je naučio čitajući forume i upute iz knjiga, te znanjem osnove arhitekture koju je studirao dvije godine. Javio se na burzu u Njemačkoj i za 15 dana dobio posao. Sada radi u arhitektonskom uredu i sva znanja je impelemetirao na tom radnom mjestu što je vlasnika oduševilo. Jasno, znanja koja je naučio studirajući, dobro je savladao i primijenio ih već i u Hrvatskoj. Što je pozitivno u ovoj priči? Mnoga znanja koja je tamo primijenio, savladao je za nekoliko mjeseci. Dakle, u ovom slučaju njegov Merkur je vladao desetom kućom i on je svoje vještine iskoristio na najbolji način.
S druge strane, mnoge stvari je naučio u svom malom obrtu gdje je uvidio da sve edukacije neće moći platiti i da mu jedino preostaje da sve to sam nauči. On je na ovaj posao došao s puno znanja, u njega uložio puno truda, a otišao je inostranstvo jer je vidio da se njegov posao tamo više cijeni. To je problem današnjeg posla, odnosno ne vidimo da je učenje nešto što nas oplemenjuje i daje nam mogućnost da svijet sagledamo iz drugačijeg kuta. Vladalac desete kuće može nam dati mogućnost da se opredijelimo za neki posao, no treba znati da to nije samo opredjeljenje, to je promjena načina razmišljanja. To je glavni problem današnjeg poimanja posla.
Nikola Žuvela

Pročitaj  Djevica je simbolički aspket današnje duhovnosti

 

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.netAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email