VELIKO OKUPLJANJE DUŠA Prije 30 godina prvi put sam čula za izraz tzv. veliko o…

VELIKO OKUPLJANJE DUŠA

Prije 30 godina prvi put sam čula za izraz tzv. veliko okupljanje duša koje će uslijediti u bliskoj budućnosti. Pošto je knjiga bila na engleskom, kad sam pročitala izraz "the great gathering of souls" u meni je tada nešto zazvonilo duboko iznutra i tada je, u biti, i počeo moj Put.
Šta znači to veliko okupljanje duša? To je izraz za događaj historijskih razmjera na Zemlji kada će sve duše koje su se inakrnirale na ovoj planeti upravo iz tog razloga, okupiti zajedno i početi djelovati skupa. Nije nužno da smo fizički skupa okupljeni na jednom mjestu, jer duše mogu biti povezane na brojne, multidiomenzionalne načine. U osnovi, svaka duša i jeste multidimenzionalna što znači da dok boravi u ovoj 3D gustini, ona je istodobno povezana i sa dimenzijama drugačije vibracije. Zato, duša sa dušom komunicira na brojne, još nezamislive načine. Duše komuniciraju u biti cijelo vrijeme, 24 sata dnevno, pa čak i dok spavamo.
Mnogo toga kao duše obavljamo dok nismo u uobičajenom stanju svijesti. Pošto smo na Zemlju došli da pomognemo proces Uzlaska, mi komuniciramo ali i činimo konkretna djela da bismo dokončali svoj zadatak. No, da bismo to mogli, prvo je svatko od nas morao da se probudi za svoju pravu prirodu i sazna istinu o tome tko je zaista i zašto je došao/la na ovu planetu. I tek sa takvim saznanjem onda se počinju osvještavati zadaci koje svako od nas ima u ovoj velikoj slagalici.
Kad se tiče zadataka, tačno osjećamo šta trebamo uraditi pa tako jedni educiraju ljude u svojoj okolini, pričaju s ljudima ili drže predavanja. Drugi imaju zadatak da ljude nauče određenim tehnikama zalaženja u sebe kako bi i drugi vlastitim putem otkrili istinu o sebi. Treći imaju zadatak da iscjeljuju ljude na svim nivoima, a kod mnogih se ovi zadaci prepliću. Četvrti su odabrali da ne čine ništa od pobrojanog, nego da samo svojom vibracijom i kretanjem među ljudima podižu Svijest. Mada to čine i svi oni pobrojani sa konkretnim zadacima. Jedna manja grupacija tih duša ima zadatak da se uključi u političke i finansijske krugove i otamo djeluje na donošenju Svjetla na Zemlju. Tu su obično u pitanju izuzetno stare i iskusne duše jer su vibracije u politici i svijetu finansija prepune tamnih elemenata koje samo mudre duše znaju prevladati.
Dakle, nalazimo se na najrazličitijim mjestima, ali je bitno da svatko od nas zna svoje mjesto i zna svoju ulogu.

Dosad si se i ti prepoznao/la, zar ne?

Sad idemo na drugo pitanje sa početka teksta:
KADA je to veliko okupljanje?
Dakle, SADA s tim da to sada znači zadnjih 20.tak godina. No, ako ćemo preciznije zadnje 2 do 3 godine kada se naglo probudio ogroman broj duša i postao svjestan svoje svrhe.
Zato su neki od nas, koji smo se probudili u prvom talasu, morali jako dugo čekati da se ovaj veliki Događaj pokrene. Ali smo konačno tu sada svi.
Događaj "Veliko okupljanje duša" nije bilo moguće ostvariti bez prethodno realiziranog Pokreta Buđenja. Ta dva procesa/događaja bili su ovisni jedan o drugom. Dakle, cijela svrha ovog procesa Buđenja u kome se sada nalazite jeste u tome da se duše okupe i jedna drugu podsjete šta trebaju raditi, podržavaju se međusobno i osjećaju tu čvrstu nevidljivu sponu koja ih povezuje. Da ponovim, duše ne moraju a i ne trebaju biti sve na jednom mjestu jer svaka ima zadatak ondje gdje živi. A zanimljiva je činjenica da se internet kao sredstvo masovnog komuniciranja i povezivanja ljudi širom svijeta baš pojavio zadnjih 30.tak godina!
(Istini za volju, internet je krenuo puno ranije, ali je uglavnom korišten u vojne svrhe. Tek kasnije je dobio i "civilnu primjenu".) Dakle, sve ide po tzv. božanskom tajmingu.
I sada smo tu. Mnogi od vas su se međusobno već pronašli, neki se još traže. Odlaze na mjesta okupljanja, što znaju biti i virtualna mjesta, na internetu, osim onih fizičkih. Jedno od takvih virtualnih mjesta je i osnovano upravo u svrhu okupljanja probuđenih duša, a to je ovo Utočište. Dakle, sada shvatate otkud ovakav naziv ovoj stranici.
Naravno, ovakvih virtualnih mjesta je ogroman broj i svako je osnovano sa svojom svrhom. Možda oni koji su osnivali ovakve stranice i različite grupe nisu bili svjesni ispočetka zašto to rade, alil tokom vremena prava svrha tog rada im je razotkrivena. Naime, svima je zajedničko to da su dosada skoro svi već osvijestili svoju svrhu i misiju u ovom životu.
Otud ona trenutačna prepoznavanja osoba koje stoje iza pisanja nekog teksta ili komentara, onaj nepogrešiv osjećaj bliskosti, ali i prepoznavanja istine iza riječi jer riječi odaju vibraciju onog ko ih piše ili govori, a mi onda prepoznajemo tu i takvu vibraciju kao svoju vlastitu. I evo, vidite, ponovno govorimo o vibraciji. Zato je Tesla govorio još prije 100 godina da će ovo doba u kome mi sada živimo biti "doba energije, frekvencije i vibracije".
Jer, sve je energija, duša je energija, naše fizičko tijelo je u osnovi energija, svaki atom i svaka molekula prožeti su energijom. Cijeli kosmos prožet je energijom. Naša Svijest je energija i po toj energiji se također prepoznajemo. Neko nam energetski odgovara, neko ne. Vidite li poveznicu u svemu ovom? Sve što vas okružuje je tu upravo iz razloga da vam osvijesti te činjenice.
Zato su duše sposobne trenutačno prepoznati drugu blisku dušu, po energiji i vibraciji kojom zrače, zato su sposobne prepoznati mjesta i lokacije gdje trebaju biti ili otići, jer su osvještene, osjećaju energije i vibracije i znaju svoju svrhu.
I evo nas tu. I, evo nas, također na brojnim drugim mjestima gdje trebamo biti i činiti ono što smo, kao duše,osvijestile da trebamo uraditi. Ako još uvijek ne činite ono što osjećate svim srcem da trebate učiniti, napravite iskorak, prikupite svu hrabrost i izađite iz tog sistema u kome čamite već tako dugo. Ponavljam, imajte dovoljno hrabrosti da počnete realizirati svoju životnu svrhu i misiju. I ne bojte se, vi ste dio ovog plana i vaša duša vas vodi tačno ondje gdje vam vaše srce govori da trebate biti i ono što trebate činiti. Poslušajte svoje srce!

Pročitaj  Nava Lenticulara -The Lenticular Spacecraft sa prevodom

Ove riječi su upravo sada i napisane zbog vas i zato vam ovim tekstom želim ukazati svoje duboko poštovanje za ono što jeste i za ono što ćete tek uraditi kao osvještene osobe, te vam zahvaliti na tome u ime svih drugih duša. Ovivm vam šaljem poziv da osjetite vibraciju i energiju koja stoji iza ovih riječi. OSJETITE, nemojte misliti! Zaustavite se na tren, pođite u sebe i osjetite energiju, osjetite vibraciju, osjetite bliskost. Vi niste slučajno tu!
Prepoznajte sami sebe kao veličanstvenu dušu koja jeste i krenite hrabro izvršavati svoju misiju. Želim vam svu sreću u tome i znajte da imate podršku nebrojenih duša koje upravo u ovom trenutku stoje rame uz rame s vama i drže vam stranu! Ne bojte se!. Istupite naprijed! Vrijeme je da uživate u ispunjenju svoje svrhe.

Pročitaj  Cometa Ison sa prevodom

Drage duše, šaljem vam puno ljubavi i dobrih vibracija.




Jasna Luminus –
Utočište – Sanctuary

Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email