Venera do 22.11. Strast i tajnost -psihološki osvrt

Venera do 22.11. Strast i tajnost -psihološki osvrtVenera u sazviježđu Jyesthe i Škorpiona donosi životinjski magnetizam i donosi jaku posesivnost jer u osjećaju strasti smatramo partnera objektom. Naime, u fazi odrastanja od djeteta prema čovjeku, prvotne veze i odnosi su povezani sa strašću, željom za posjedovanjem i zaljubljenošću u samog sebe gdje su partner ili osobe pored nas u službi ispunjavanja naših zahtjeva. Ovaj moćni afrodizijak, simbolički upravo vlada ovim razdobljem. Ipak, da bi se zadobila druga strana, koristi se mistika ili duhovnost pomiješana s tzv. liberalnim stavovima, a koji ustvari predstavljaju narcisoidnost gdje je svijet podređen našim zahtjevima i gdje lažno koristimo duhovni segment predstavljanja drugima i tako lakše dolazimo do strasti. Moralni element duhovnosti se koristi isključivo da bi se zadovoljilo sebične potrebe.
Pripazite na obećanja i na ovo razdoblje koje donosi krajnosti,  ali isto tako i razočarenja koja dolaze s ovim aspektom jer ovdje su projekcije jake.
S druge strane prisutna je parivartan yoga koja iznimno jača zaljubljivanja i strast do navedenog datuma, ali na osnovama dubokih projekcija koje u sebi ne predstavljaju ljubav već očekivanje koje se stavlja u partnera i obratno. Kriva tumačenja ljubavi danas su pravilo ne iznimka. 
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut
 

Pročitaj  Saturn se vraća u znak Jarca – prošlost se ponavljaAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email