Venera i znakovi koja božica vlada vašom Venerom?

Venera i znakovi koja božica vlada vašom Venerom?Ženski arhetipovi prisutni su u grčkoj mitologiji kroz likove božica koji pokazuju kako izražavate ljubav. Venera govori na koji način promatrate ili dajete ženstvenost, odnosno ljubav.
U”kolektivnom nesvjesnom” skriveni su načini voljenja ili dvanaest vrsta ljubavi. Te se slike uglavnom nalaze u svjetskim mitologijama, a ona koja najbolje predstavlja kolektivno nesvjesno ili spremnik zapadne civilizacije je grčka mitologija.
Kada volimo arhetipski to je kalup kako vidimo ljubav, Venera u Ovnu vidi samo strast, Venera u Djevici opreznost i preispitivanje i dr.
U drevnim su se društvima arhetipovi bili pedagoški instrumenti, pomoću kojih su muškarci i žene shvaća li sebe u odnosu na bogovi prirodu.
Božice su ustvari  arhetipovi one su srž ženinig srca. Bižožuce ili arhetipovi služe radi intimnog razumijevanja sebe i razvitka ženstvenosti koji su bili nepoznati.
U natalnoj karti Mjesec predstavlja naše emocionalne potrebe i način razmišljanja, a planet Venera ili božica predstavlja emocionalni razvoj i privlačnosti koju zračimo.
Demetra, Afrodita, Atena, Artemida su Venere u svakoj pojedinačnoj natalnoj karti.
Venera u Ovnu jest Božica Nike, grčka božica pobjede i kao takva utjelovljivala je trijumf suočavajući se s nedaćama i preprekama. Arhetip je žene koja se bori i koja zna što želi. Možda to nije način da budemo mirniji u ljubavi, ali ako imamo Veneru u Ovnu, pruža nam veliko zadovoljstvo da izvršavamo svoju volju. Ona živi u ljubavi jedino kad se bori i natječe što zna biti naporno pa su i češća zaljubljivanja.
Venera u Biku: Božica Afrodita koja je pravi tip ženstvenosti.
Afrodita je božica ljubavi i možda najženstvenija od svih arhetipova. Ljubiteljica užitaka i luksuza, okružuje se muškarcima koji mogu udovoljiti njezinim visokim zahtjevima. S Venerom u Biku volimo biti senzualni i elegantni.
Venera u Blizancima jest Božica Iris, Hermesina sestra i božica zadužena za uspostavljanje komunikacije. Čini se da u ključnim trenucima otkrivaju dragocjene informacije. Ovaj arhetip predstavlja inteligentnu i duhovitu ženu. Ona je nezavisna i neuhvatljiva žena sklona zaljubljivanju. Izaziva druge svojom inteligencije. Loša strana je ta što morate pokušati njegovati dubinu u odnosima, a ne samo zabavne susrete.
Veneru u Raku predstavlja Božica Demetre ili božica žetve, doma i majka Perzefone. Ona predstavlja ženski arhetip velike majke. S Venerom u Raku ona njeguje i pružaja drugima ono što im treba. Brz Demetre život nema mogao postojati jer ona izgrađuje obitelj. Veza se doživljava kroz obitelj.
Venera u Lavu je Božica Kibela jest u lavovoj kočiji, nezaustavljiva, gorljivo. Venera u Lavu ili Kibela je suveren. Ona je neodoljiva i u centru pažnje. Ipak, ona može spaliti sve one koji joj se približne, živi od energije zaljubljivanja.
Venera u Djevici jest Božica Atena koja predstavlja mudrost i koristi svoj lukav i elegantan način da pobjeđuje u bitkama. Atena predstavlja jungovski arhetip bistre, praktične i, nadasve, realne žene. Arhetip ove djevičanske božice povezan je s djevojačkim. Trezvenost i jednostavnost najvažnije su vrijednosti Atene, kao i Venere. Opasnost je u tome što padamo u neljubaznu krutost i kritiku.
Venera u Vagi je Božica Temida.
S Venerom u Vagi, arhetip je božice Temide, božanstvo koja je posvećena pravdi. Ova božica traži emocionalnu ravnotežu, ali nikada ne zaboravlja provesti presudu. Ako imamo Veneru u Vagi, uvijek ćemo tražiti klimu harmonije, ali arhetip nudi ženi puno znanja i poštivanje drugih.
Venera u Škorpionu je Božica Perzefona najzavodljivija božica. Prema grčkoj mitologiji, ova je božica doživjela strahovitu transformaciju – od toga da ju je Had oteo do toga da postane su-vladarica podzemlja. Ona je arhetip strasti i tajnovitosti. S Venerom u Škorpionu je magnetska sila vrlo velika , ali i destruktivna što je i bila na kraju njena energija podijeljena između dva svijeta.
Venera u Strijelcu: Božica Artemida
Artemida je bila djevičanska božica lova i zaštitnica šuma. Kao sestra blizanka boga Apolona, ​​bila je jednako vješta kao i on u rukovanju lukom, a smatrali su je strogom i neukrotivom. Venera u Strijelcu je pustolovna žena koje treba izaći iz naše zone udobnosti. Ona nam služi da upoznamo znanje i nezavisnost.
Venera u Jarcu je Božica Hekata, zaštitnička božica koja daje prosperitet. Uz značajno iskustvo i mudrost u životu, više ga ništa ne iznenađuje. Ona nosi i radnu etiku i predstavlja današnju ženu koja radi i majka je u isto vrijeme.
Venera u Vodenjaku je Božica Gaia, majka zemlje, rodila je Uran, a zatim mu se pridružila da stvori svijet. Ona gubi strast, ali ima osjetljivost prema prirodi. Venera u Vodenjaku simbol je rušenja konvencija dok je Gaja izlazila iz kaosa, a Vodenjak je više nego navikao nositi se s neizvjesnošću. Na taj se arhetip pozivamo kad ostavimo sve uspostavljeno da kreiramo naš poredak. Ovo su neuhvatljive i nezavisne žene.
Venera u Ribama ili Božica Psihe, princeza bez premca ljepote u koju se Eros zaljubio . Među njima je sve išlo dobro dok ona nije prekršila obećanje koje je dala svom ljubavniku – što je rezultiralo njezinim prolaskom kroz niz od četiri žrtvena testa. Kad je po vratila njega korz Riblju žrtvu postala je kao čovjek božica i ušla je u  Olimp.  Morala je naučiti odbaciti ljubav koju je osjećala prema Erosu, pokazujući ženski arhetip bezuvjetne ljubavi, onu koja nas tjera da nadiđemo svoje barijere.
Ovo nije cjeloviti prikaz, odnosno moglo bi se na njemu raditi detaljnije. Rad s arhetipskim božicama više radim na radionicama, ali ono bitno za ovaj prikaz jest da naučite koji aspekt ljubavi vam fali. Ako ste Nike, onda vam sigurno fali Demetra jer ona će vam dati intimnost. Ako ste Psiha, sigurno će vam trebati Artemida da se izborite i da ne budete žrtva koja se ne zauzima za sebe u odnosu. Igra Venere je igra odrastanja koju možete razviti i shvatiti osnove ljubavi. Bez dubljeg ulaska u različite aspekte ljubavi, teško da ćete shvatiti smisao odnosa.
Nikola Žuvela

Pročitaj  Primjer djelovanja Saturna u odnosimaAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email