Venera/Neptun – što gubim, sebe ili iluziju?


Venera. planet ljubavi, odnosa, ali i novca kreće se retrogradno, a uz to će primati izazovne aspekte Neptuna, trenutno do 22. svibnja, a potom opet od 25. do 29. srpnja.

Neptun zamagljuje obzore, osobito kad je u izazovnom aspektu s nekim planetom. U ovom slučaju on stvara dosta neizvjesnosti, pa i zbrke na polju odnosa, novca, osjećaja osobne vrijednosti. Sve je nekako eterično, nejasno, nedorečeno.

Ovisno o tome kroz što trenutno prolazite i kakve su vaše životne teme, ovaj aspekt može probuditi osjećaj krivnje, strahove, upadanje u iluziju, stvaranje lažne slike u svom umu koja nam daje alibi da ostanemo u jednom odnosu ili na mjestu na kojem želimo biti, iako ono možda nije dobro za nas.

Nevjera – tražimo spas od emocionalnog nezadovoljstva u drugoj osobi

Čežnja za nedostižnim – želimo baš osobu koja nam nije dostupna

Skrivanje – skrivamo svoje mane i slabosti i uljepšavamo se pred drugima

Tajne – nešto postoji ispod površine što ne vidimo dobro

Igranje igrica – dobit ću te ako se budeš morao boriti za mene

Manipulacije i obmane – pričam ti baš ono što želiš čuti

Pročitaj  Saturn/Mars – ne odustajem, unatoč svemu!

Uloga žrtve – drugi su krivi

Krivnja – dat ću ti još više samo da mi oprostiš i da ti budem prihvatljiva

Uloga spasitelja – ja ću te spasiti, a ti ćeš me zato još više voljeti

Merkur u ovom aspektu igra značajnu ulogu i trenutno se nalazi u Blizancima. Razgovarajte, postavljajte pitanja. Informacije će vam biti dostupne, samo je pitanje čujete li ono što želite čuti ili ono što jest. Riječi također mogu zavarati, osobito oko 22. u mjesecu. Zato poruke i riječi koje dolaze do vas čitajte između redaka.

Ne postoji idealna ljubav. Idealni muškarac, idealna žena. Romantika i slijepa zaljubljenost bacaju nas u stanje zanosa, vidimo ono što želimo vidjeti, no prije ili kasnije progledamo, i pitamo se – što nam je bilo, kako to prije nisam uočila? Kako sam tako slijepo mogla vjerovati?

Širom otvorite oči. Vjerujte svom unutarnjem osjećaju. Postavljajte granice prema drugima. Ne gubite sebe u odnosu. Iscijelite strahove koji vas čine nesigurnima i zbog kojih upadate u slične ili iste ljubavne obrasce.

Pročitaj  Nedjelja – Sazviježđe mora i meditacije

Igrajte se. Budite kreativni. Pomažite drugima, ali ne na vlastitu štetu. Udomite kućnog ljubimca. Vizualizirajte budućnost kakvu biste željeli živjeti. Maštajte, ali držite noge na zemlji.

I pogledajte ono što jest. Poslije bi moglo biti teže.

Vir link

Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email