Venera/Saturn – dopuštamo li si biti voljeni?


U četvrtak 19. studenog Venera u Vagi i Saturn u Jarcu nalaze se u izazovnom aspektu kojeg smo mogli osjetiti i prethodnih dana.

Riječ je o strahu, nepovjerenju, udaljavanju i preispitivanju svega što se odvija u našim odnosima. Kao da ne možemo dalje pod starom. Suočavamo se s manjkavostima, kako u nama, tako i u našim odnosima.

Koliko silno želimo voljeti i biti voljeni toliko se i toga pribojavamo. Sada je vrijeme da očistimo svoj unutarnji prostor od svega onoga što nam otežava ljubavni mir i zadovoljstvo.

Možemo prebaciti krivnju na drugoga, osuditi ga kritikom, no je li odnos samo odgovornost jedne osobe? Jesmo li mi spremni preuzeti odgovornost za vlastite postupke?

Ovaj aspekt jest zahtjevan, no istovremeno je i izniman jer nam može donijeti nove spoznaje i uvide te učenja kako voljeti bez straha da ćemo biti odbačeni i napušteni.

Mogu se dogoditi susreti s bivšim partnerom kako biste nešto shvatili ili razriješili.

Možda će vam se pojaviti osoba koja ima neke neriješene terete iz prošlog odnosa, netko zauzet ili gladan ljubavi na način da puno traži, ali trenutno nije u mogućnosti i dati.

Pročitaj  Uštap u Ribama – emotivno putovanje u prošlost

Potrebno je i napraviti neke kompromise između posvećenosti karijeri i zahtjeva privatnog života. Pokušajte otpustiti ili odgoditi neke obaveze ako vidite da niste u stanju trenutno izaći na kraj s njima.

Novi počeci mogu biti zahtjevni jer će postojati neke razlike (možda i u godinama) koje će trebati pomiriti.

Krivnja, stid, izostanak poštovanja i kritika udaljuju nas od ljubavi i intimnosti.

U cijelu tu priču umiješat će se i Mjesec u Jarcu koji će se spojiti s Jupiterom, potom Plutonom i Saturnom. Odbacujemo staru i dotrajalu kožu, shvaćamo da trebamo odrasti, a ne skrivati se od onoga što nas plaši. Posrijedi je suočavanje sa stvarnošću bez mogućnosti da okrenete glavu u drugom smjeru i nadate se da će problem nestati sam od sebe.

Sada je dobro ne donositi odluke. Samo promatrati, pokušati vidjeti istinu. Venera će uskoro ući u znak Škorpiona i uručiti nam pozivnicu za transformaciju svih onih slabih strana u nama zbog kojih nismo ostvarili svoje ljubavne želje.

Pitanje je što želite od odnosa i ljubavi? Dopuštate li si biti voljeni? Vjerujete li da možete pronaći ljubav koju priželjkujete?

Pročitaj  Četvrtak-Izbjegavajte rasprave

Photo by David Dvořáček on Unsplash

Vir link

Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email