Venera/Saturn – lekcije o ljubavi


Danas i sutra (28. i 29.3.) osjetit ćemo energiju snažnog nebeskog zagrljaja Venere i Saturna koji se sastaju na 21′ Vodenjaka. Mnogo toga može proizaći iz ovog aspekta, no osnova svega je suočavanje sa stvarnošću. Ne možemo si više pričati priče, tražiti izgovore. Naprosto vidimo ono što jest i to u nekim okolnostima može biti i zahtjevno osobito ako smo u stanju poricanja

Ovo je i aspekt koji nas potiče na preuzimanje odgovornosti za vlastite propuste što govori o našoj zrelosti i spremnosti da promijenimo ono što nije dobro.

U pozitivnom kontekstu okolnosti doživljavamo ozbiljno, spremni smo ulagati u naše odnose i poboljšati financijske okolnosti. U negativnom ozračju, krivnju prebacujemo na drugu stranu, kritični smo i osjećamo da naše potrebe nisu zadovoljene.

Sada možemo nešto shvatiti i naučiti o ljubavi, lekcije o poštovanju, osjećaju sigurnosti i povjerenju koji su nužni da bi odnos opstao. Jedno iskustvo iz prošlosti može nam otvoriti oči, kao da odjednom jasno vidimo. Novi počeci mogu biti znakoviti po većoj razlici u godinama. Ako ste u vezi ili braku, imate sjajnu priliku unaprijediti svoj odnos i iscijeliti njegova slaba mjesta. A sve počinje od preuzimanja odgovornosti za vlastite propuste.

Pročitaj  Mars/Pluton – ja i moja sjena

Sposobniji smo dobro prosuditi, možda ćemo primiti važnu financijsku obavijest ili se posvetiti poslu koji će donijeti dugoročne benefite. Odnosi sa starijim osobama i autoritetima su bitni.

S druge strane, javlja se strah od emocionalnog zbližavanja i otvaranja. Strah od prevelike izloženosti koju ljubav traži od nas. Strah od odbacivanja i napuštanja. Možda odlučimo prekinuti ili zahladiti jedan odnos jer su ga problemi toliko opteretili da je gotovo nepopravljiv. Dolazi do udaljavanja i nemogućnosti povezivanja. Problemi koji uključuju nevjeru ili krivnju mogu biti izvor problema.

Photo by Ileana Skakun on Unsplash

Vir link

Pročitaj  Uštap u Vodenjaku – nešto se mijenja preko noći
Zovem se Julijana Oremović, živim u Zagrebu, astrologijom se bavim skoro 3 desetljeća.
No Tab Selected
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email