Venera/Saturn – ljubav vs. strah


Venera u Ovnu, 3. ožujka ući će u izazovan aspekt sa Saturnom u Jarcu. Pitanja vezana uz odnose, ljubav, osjećaj osobne vrijednosti sada mogu biti na testu.

Postoje li neka iskustva iz prošlosti koja vas čine nesigurnima i ranjivima, pogledajte u njih. Oslobodite se osjećaja krivnje, izađite iz uloge žrtve, osvijestite snagu vlastitog utjecaja na ono što se događa.

Imamo potrebu udaljiti se od nekoga, zatvoriti za davanje i primanje, nismo sigurni da situacija u kojoj se nalazimo ima perspektivu u budućnosti.

Možda vas druga strana zbunjuje toplo-hladnim ponašanjem, pa se trudite više nego što biste trebali. Ravnoteža između primanja i davanja je ključna za zdrav odnos.

Saturn ograničava Veneru da pokaže ljubav, kao da joj govori – pazi, nije sigurno; je li to uistinu ono što želiš; ostaješ li u vezi samo iz navike i straha od samoće…

Ponekad se pod ovim aspektom može pojaviti kriza u odnosu, pa i prekid. Treća osoba može se uvući u odnos. Moguće je i da netko koga želimo bude emocionalno nedostupan. Uspostavljanje bliskosti i intimnosti sada je otežano.

Pročitaj  Petak – Olujne emocije

Porast odgovornosti stvara osjećaj pritiska i nezadovoljstva.

Oslobodite se tereta prošlosti.

Ono što je bilo ne mora utjecati na vaše sadašnje izbore.

Pobrinite se za svoje tijelo, krećite se, jedite laganiju hranu.

Ne kritizirajte, ne osuđujte, ali i ne dopustite da vas kritike drugih obeshrabre.

Ako vas netko ne prihvaća takvi kakvi jeste, možda je vrijeme da vi počnete prihvaćati sami sebe.

Nemojte bježati od odgovornosti. Ako ste i pogriješili, priznajte. Tako to rade odrasle i zrele osobe.

Oprostite sebi, oprostite drugome. Otpustite ono što je bilo kroz opraštanje da bi mogli ići dalje.

Pojavi li se emocionalno nezadovoljstvo, pogledajte što se krije ispod njega. Gdje je uzrok? Činite li ono što je najbolje za vas ili samo želite pobjeći od onoga što vam pričinjava nelagodu i izaziva strah?

Budite svjesni promatrač svojih unutarnjih stanja i svog života.

Ako ste zbunjeni ili neodlučni – postavite pitanje. Zapišite ga. I odgovor će doći. Samo promatrajte signale pokraj puta.

Pročitaj  Pun Mjesec u Djevici - nova rješenja za stare probleme

 

Photo by Min An from Pexels

Vir link

Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email