Venera u Ribama – voli me nježno


Venera 13. siječnja prelazi u prostore Riba i ostat će u tom znaku do 7. veljače. Počinje vrijeme romantike, tajnih ljubavi, platonskih simpatija, onih znakovitih pogleda upućenih s pristojne udaljenosti.

Nema romantičnije i nježnije Venere od ove. S njom tražimo potpuno sjedinjenje s onima koje volimo. Trebamo puno dokaza da smo voljeni i prihvaćeni.

Ako smo na nesigurnom terenu, onda igramo igrice. Smatramo da ćemo približavanjem, a potom udaljavanjem proizvesti neku reakciju u drugoj strani.

Ovo je i vrijeme kada se možemo vratiti na neka stara mjesta u ljubavi. Pogledati protekla iskustva na novi način, shvatiti zašto je bilo baš tako i je li moglo drukčije…

Tijekom ovog tranzita češće nam se može dogoditi privlačnost prema zauzetoj ili emocionalno nedostupnoj osobi. Kao da postajemo ovisnici o ljubavi, ne možemo se odlijepiti od potrebe da stalno budemo uz njega/nju.

Privlačimo u život osobe koje su ranjene, koje za sobom vuku terete neriješenih odnosa iz bliske prošlosti, pa se osjećamo pozvani spasiti ih, što ima svoju cijenu.

Pročitaj  Potreba za slijeđenjem viših autoriteta

Nekad je tu i krivnja, pretjerano žrtvovanje, nesposobnost da povučemo jasne granice prema drugima, već dopuštamo da nas neki odnosi previše iscrpe i slome.

Često idealiziramo, upadamo u mrežu iluzije, vidimo ono što želimo vidjeti, a ne ono što jest, pa ponekad doživimo i pokoje razočaranje. Ne okrećite glavu od stvarnosti.

No sada je i vrijeme da izliječimo sebe od bolnih iskustava iz prošlosti, ako ona postoje.

Vrijeme je da zaokružimo jedan ljubavni ciklus prije nego što Venera uđe u znak Ovna i potakne nas da krenemo ispočetka. Možda će nam zato trebati ti prostori samoće u kojima se regeneriramo i oporavljamo, shvaćamo što je bilo i kuda dalje.

Empatija, intuicija, nježnost, romantičnost, bezuvjetna ljubav, tajna, osjetljivost, kreativnost, inspiracija, snovi, mašta – samo su neki pojmovi koji opisuju ovu Veneru.

Veze koje započnu u ovom razdoblju imat će jak sudbinski pečat. Biramo s dušom i srcem, a priča koja će se odmotati donosi nam neko iscjeljenje.

Volite, ali stvarno, opipljivo, s jasnoćom i razlogom.

Pročitaj  Uštap u Biku – neočekivani događaj mijenja našu stvarnost

Volite ono što vam donosi dobro.

Volite i ne gubite glavu za nekim tko nije spreman biti tu, uz vas.

 

Photo by Christiana Rivers on Unsplash

Vir link

Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email