Venera u Škorpionu – dubina i intenzitet ljubavnog iskustva


Ništa napola, ništa između i osrednje. Ili smo jako privrženi, ‘nakačeni’ ili smo distancirani. Venera koja će se od 4. do 29. prosinca kretati znakom Škorpiona na novi način nam pokazuje našu partnersku sliku, ljubavni život, te našu financijsku priču.

Njezina simbolika je…

*Toksično

Dugo smo uznemireni, zabrinuti i osjećamo se nesigurno u odnosu. Krivnja se često prebacuje na onog drugog ili pak preuzimamo odgovornost i za ono što nije naša krivnja u odnosu. Zanemarujemo svoj život i svoje potrebe u odnosu te činimo sve kako bismo ugodili partneru. Često u ovakvim odnosima stradava naše emocionalno i fizičko zdravlje. Nikad mira i izvjesnosti.

*Strastveno

Venera u Škorpionu traži uzbuđenje, strast, seks. Tijekom njezinog tranzita češće započinju odnosi koji se baziraju na strasti. Nevjera je također česta pojava.

*Predano

Kada volimo, s njom volimo predano i u potpunosti. Ne postoji nitko drugi. Vidimo samo partnera i smatramo da je on taj, za cijeli život.

*Opsesivno

Ponekad predanost može prerasti i u opsesivnost na način da samo razmišljamo o njoj/njemu. Čežnja je duboka i ne ostavlja nam mnogo prostora za sebe, za druge ljude, ma za otvorenost prema drugim ljubavnim opcijama. Često se događa da je druga strana nedostupna i ne možemo se s njom povezati. Što je teže do nje, to smo mi više fokusirani na nju. Uzbuđenje koje osjećamo u ovakvom odnosu daje nam osjećaj da smo živi, no dugoročno nas može odvesti u razočaranje jer ne vidimo stvarnu sliku.

Pročitaj  Mlađak u Jarcu – oslobodi moć vlastite podsvijesti

*Ljubomorno i nepovjerljivo

Češće se kroz njezin utjecaj može pojaviti ljubomora. Strah da imamo konkurenciju, da je netko drugi bolji od nas, da će nam oteti partnera. Ne vjerujemo nikome, a ponajmanje samima sebi.

*Intimno i povezano

Kad smo u zdravom odnosu, u prilici smo produbiti intimnost, poboljšati kvalitetu seksualnog života, osjećati se povezano s partnerom. Čuvamo odnos od svega što ga na bilo koji način može ugroziti.

*Transformativno

Tijekom ovog razdoblja možemo iscijeliti svoj ljubavni odnos od starih boljki, krenuti na bračnu terapiju, poroditi nešto novo, no isto tako i prekinuti vezu ako vidimo da dalje ne ide.

I što još ona može donijeti…

*tajni susret pun uzbuđenja

*povezivanje na dubljoj razini

*nešto mistično i tajnovito

*netko prati, uhodi i kontrolira

*vidimo sjene naših odnosa

*ono što guramo pod tepih izlazi van

Pročitaj  Subota – Ponavljanje

*alimentacija ili zajednička imovina

 

Photo by Katie Rainbow:pexels.com

Vir link

Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email