Vladavina Lava – vrijeme kad se odlučuje srcem


Vladavina vatrenog Lava započelo je 22. srpnja, a završit će s punim Mjesecom u Vodenjaku, 22. kolovoza.

Ovo je onaj period u godini kada se želimo više zabavljati, uživati, vrijeme kada ljubav zauzima najviše mjesto na listi naših prioriteta. Ljubav prema djeci, partneru, prema prijateljima, ali i prema svemu onome što volimo raditi i što nam ubrzava otkucaje srca, bilo da je riječ o sportu, plesu ili nekom drugom hobiju koji nam omogućuje da se kreativno izrazimo. U ovo doba godine ostvarenje kroz roditeljsku ulogu može biti učestalije nego u drugim mjesecima, ali i odnos s djecom i njihov odgoj također uzima dosta naše pažnje.

Sada gledamo u one dijelove našeg života koje obično tijekom godine zapostavljamo zbog posla i obaveza. Tražimo sadržaje koji će nas zabaviti i ‘napuniti’ osjećajem zadovoljstva. Samci uživaju u flertu, zavođenju, traže i pronalaze partnera, dok parovi trebaju pronaći neke nove izvore zabave i uzbuđenja kako bi odnos izvukli iz monotonije i rutine koju nameće radna svakodnevica.

S vladavinom ovog vatrenog znaka učimo kako biti svoji, autentični, kako osnažiti svoje ‘ja’,  ne mareći pritom što će drugi reći i misliti o tome. Naše ‘ja’ se može otkrivati i osnaživati kroz aktivnosti koje volimo raditi, u kojima istinski uživamo i koje pale vatru u našem srcu. Ovo je vrijeme srca, vrijeme kada je um dobro ostaviti po strani i prepustiti se tom iskrenom dijelu sebe. Osjećaji ne varaju, um nas često može odvesti na stranputicu. Zato je dobro zapitati se – što moje srce sada treba i što je to u čemu uživam.

Pročitaj  Venera kao mračani ili prosvjetljujući anđeo

Zdravlje: tlak, srce, kralješnica, tlak

Boja: zlatna, narančasta i žuta

Dragi kamen: rubin

Ovogodišnja vladavina Lava neće biti baš uobičajena, ponajviše zbog izazovnog utjecaja Saturna u Vodenjaku i Urana u Biku. Neki stare, potrošene i toksične priče odlaze iz našeg života. Saturn nas suočava s onim što nije dobro za nas, a može donijeti i nove uvide na polju ljubavi, prijateljstva i odnosa s djecom, osobito od 1. do 3. kolovoza. Duhovi prošlosti ne daju nam mira, pa je dobro vidjeti što nam to otežava funkcioniranje u poslu, ljubavi, u odnosu s prijateljem i starijom osobom iz naše blizine.  Može nas zadesiti jedan problem ili situacija koja će nas uznemiriti, ali bit će prolaznog karaktera. Budite obazriviji u komunikaciji, ne dajte egu da vodi igru.

Mladi Mjesec u Lavu, 8. kolovoza imat će faktor nepredvidivog, a neumitnost nekih promjena i događanja osjetit ćemo već i u danima prije. Nešto nas tjera da izađemo izvan poznatih okvira. Teme koje će biti važne ne samo u ovom razdoblju, već i do sljedećeg Mlađaka u rujnu su odnos prema novcu, ljubavni život i roditeljska uloga. Nemojte reagirati ishitreno i u ljutnji, pustite da vam zbivanja pokažu što je najbolje za vas.

Nakon 11. kolovoza Merkur u Djevici polako nas u mislima vraća na posao. Pred nama su neke obaveze koje trebamo obaviti. Dobro je i pozabaviti se zdravljem, osobito prehranom jer su moguće i probavne smetnje te crijevne viroze. Merkur u Djevici nam pomaže da obavimo neke pripreme koje su potrebne kako bismo u neposrednoj budućnosti sproveli svoje planove u djelo.

Pročitaj  Uštap u Lavu – u ritmu ljubavi

Venera u Vagi nakon 16. kolovoza fokusira nas na naše odnose i pojačava želju za spajanjem s drugima i za zajedništvom. Stoga ćemo zadnje dane vladavine Lava doživjeti nešto značajno što će promijeniti naš odnos prema partnerstvu, braku i vezi.

I na kraju Lav odlazi sa scene s punim Mjesecom u Vodenjaku, 22. kolovoza. On nosi simboliku kraja, kao da nešto shvaćamo, uviđamo, zatvaramo jedno poglavlje života i polako se spremamo za nova iskustva. Biti svoj, činiti ono što ti srce želi, to od nas traži Lav, najsrčaniji znak Zodijaka.

Vir link

Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email