VRIJEME JE DA "ZATALASAMO" Iako sam o ovoj temi više puta pisala na U…

VRIJEME JE DA "ZATALASAMO"

Iako sam o ovoj temi više puta pisala na Utočištu, osjetila sam da je potrebno ponoviti u kratkim crtama za neke od onih koji posjećuju ovo virtuelno utočište. Znam da dobar broj vas ove stvari već zna ali ih pišem zbog onih koji se tek bude.

Ovih dana, kad sa sebe skidamo slojeve uslovljenosti koje nam je nametnulo društvo, porodica, mi sami i ko sve ne, konačno imamo priliku da na vani ispliva naše pravo ja. Ona ličnost koju su nam branili da izviri van skoro cijeli naš život.

Sve te zabrane kojima smo bili izloženi, pogotovu ako smo imalo bili drugačiji i po nečemu se nismo uklapali u opći "red i poredak" sada polako spadaju s nas. Svako od nas za sebe osvještava ko ga je i šta dosad uslovljavalo. Većinom smo na ovim balkanskim prostorima odgojeni tako da se podčinimo, da budemo tiho, da ne iskačemo iz reda, da se povinujemo…Jednom riječju – da ne talasamo.
Naime, kad u nekom trenutku života shvatimo da smo bili uslovljeni, da naša mišljenja nisu naša, nego su nam nametnuta, da naše znanje nije istinsko već lažno, da je skoro sve što su nam govorili bila čista laž, tada počinje pravo buđenje. I ako nastavimo raditi u tom pravcu, oslobađajući se svega što nismo mi i što u biti nije naše nego nam je nametnuto, doživjet ćemo dan kada ćemo konačno osjetiti pravog sebe, kada ćemo izaći iz te nametnute nam ljušture u kojoj smo se gušili cijeli život.

I, naravno osjetit ćemo onaj "pravednički bijes" prema svim našim opresorima, bilo to društvo, okolina pa i naša vlastita porodica u kojoj smo rasli. No, kad se bijes stiša, ostaje nam da krenemo spoznavati zašto živimo u takvom sistemu te kako izaći efikasno iz njega.
Jedini zaista učinkovit način je da radimo na sebi, da spoznajemo sebe u svim aspektima našeg Bića, ne samo naš ego nego i naše Božansko sopstvo koje tiho čeka da ga prepoznamo i damo mu prednost nad našom vanjskom ličnošću. Kada i ako tako počnemo raditi, otvorit će nam se potpuno novi svijet i kada se to desi, mnogi od nas se osjećaju kao Alisa u zemlji čudesa. Kao da smo tek sad istinski progledali i vidimo sebe ali i svijet u kom živimo sasvim drugačijim očima.
I ako i dalje nastavimo spoznavati i tražiti pravu istinu, a ne ono što su nam nametnuli kao "istinu", doći ćemo do tačke kada ćemo se osloboditi svih stega, svih nametnutih nam mišljenja o nama. To su oni podsvjesni programi koji su nas tako boljeli cijeli život jer su nas prikazivali kao manje vrijedne, kao nekog ko ne zavređuje da ima sve što mu pravom rođenja pripada kao Božanskom biću.

Pročitaj  VAŠA VIBRACIJA - NAJVAŽNIJE ORUĐE za idealni život (Iz jedne transmisije...) D...

Danas, kad se mnogi od vas već bude ili su se već probudili, jasno je da više ništa neće biti isto. Ono čega su se ugnjetavači uvijek bojali je da mi progledamo i da saznamo pravu istinu o sebi. Za one druge, koji možda još nisu smogli snage da otkriju ko su, topla preporuka je da počnu što prije. Otkrit ćete kao da je pravi život prolazio mimo vas, a vi ste samo pokorno i bezvoljno slijedili gomilu. Zato, nađite svog vanjskog i unutarnjeg ugnjetavača, suočite se s njima i hrabro krenite u otkrivanje sebe. U tom procesu izazvat ćete bijes i negativne reakcije okoline, ali ne obazirite se! Znajte da su hiljade drugih prošle isti put i da su se izborile za sebe.

Zato, vrijeme je da – počnete talasati. Vrijeme je da otkrijete pravog sebe i da više nikad nikome ne dozvolite da vam govori šta je pravo, a šta krivo, šta je istina, a šta laž i da vas tako sputava u otkrivanju svog istinskog bića. Jer, kad otkrijete to pravo biće znat ćete da ste mnogo moćniji, pametniji i svestraniji nego što su vam to govorili, znat ćete da ste biće ogromnih sposobnosti i talenata, i na koncu – znat ćete da više ne postoji niti jedan problem na svijetu koji vi ne možete u hipu riješiti.

Pročitaj  25 citata Eckhart Tollea koji će inspirirati Vaš SADAšnji trenutak

Želim vam da što prije otkrijete tu moć u sebi zato što ćete tada znati da ste jedno prekrasno biće vrijedno svake pažnje, ljubavi i podrške.
Svima vama koji ste upravo na putu otkrivanja istinskog sebe, od srca želim da što prije razotkrijete to predivno biće u sebi. I potom vam više nikada niti jedno zlo neće moći istinski povrijediti jer sve vaše Bogomdane sposobnosti bit će aktivirane u vama i vi ćete znati šta vam je činiti.
Lijep pozdrav svim posjetiocima Utočišta, a posebno onima za koje je ovaj tekst napisan!
Jasna Luminus –
Utočište – Sanctuary

Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email