ZA POČETNIKE NA STAZI SAMOSPOZNAJE Nekim ljudima ste previše… Rad na sebi im…

ZA POČETNIKE NA STAZI SAMOSPOZNAJE

Nekim ljudima ste previše…

Rad na sebi ima više popratnih pojava, a najzanimljivija je kad ljudi počnu bježati od vas. Dojučerašnji prijatelji, susjedi, radne kolege pa čak i rodbina udaljavaju se od vas geometrijskom progresijom. Za vas koji ste to već doživjeli ovo nije novost.

No, mnogi pitaju zašto se to dešava?
Stvar je u vibraciji – čišćenjem vlastitih blokada vi podižete svoju vibraciju, a vaši dojučerašnji prijatelji, rodbina i susjedi ostaju tamo gdje su i bili. I pošto kroz vašu auru 24 sata na dan isijavaju vaše energije, vaša vibracija – svi u vašoj okolini to dobro osjete, ali na podsvjesnom nivou. Bolje bi bilo reći na energetskom nivou…I pošto vaša vibracija goni i druge da se počnu mijenjati i obračunavati s vlastitim slabostima, a njima se to ne radi, vaša blizina im postane mučna. Jer njihov ego im cijelo vrijeme govori da su oni odlični, da se ne trebaju mijenjati i da im je dobro tamo gdje se nalaze.
Vi, s druge strane, obradovani, a ponekad i oduševljeni ogromnim rezultatima koje ste postigli makar i početnim radom na sebi, rado biste im pomogli. I ako "se pređete" pa još počnete pričati o tom šta ste postigli radom na sebi, toplo im preporučujući da i oni krenu, tada nerijetko steknete i neprijatelje, a ne samo prosto udaljavanje od vas.

Kad vidite da ne reaguju, barem ne onako kako ste vi mislili da bi trebali, razočarate se i počnete osjećati samoću, pa i strah. Kuda dalje? S kim? Tada grozničavo počnete tražiti ljude poput vas, shvatajući da vaša porodica na žalost i nije više toliko „vaša“, a isto je opet sa prijateljima i svim drugim osobama koje poznajete.
Ovo je inače prelomna tačka u radu na sebi kada morate shvatiti da se vaš život iz temelja mijenja i svi vam počinju izgledati čudno, „zastarjelo“ i više ne mirišete niti podnosite stare priče, stare odnose jer vi hoćete dašak novog i svježeg. Neka vas ta samoća i strah ne zaustave da idete dalje. Potražite i naći ćete druge ljude, slične sebi. Tada ćete tek osjetiti pravu sreću jer ćete znati da niste sami, da ima mnogo drugih koji su „drugačiji“ i da vi, u biti, konačno srećete svoju duhovnu porodicu, a biološku polako ostavljate u prošlosti. Zašto se to dešava?
Naime, plan vaše duše i jeste bio da vi pronađete u ovom životu svoju duhovnu porodicu i da shvatite osnovne mehanizme materijalnog postojanja i duhovnog razvoja. Duša želi iskustva poput ovog opisanog i često ta iskustva nisu prijatna za našu vanjsku ličnost. Neka su čak hororna, ali to je ono što smo mi, kao duša,odabrali da prođemo u ovom postojanju.
Dakle, potrebno je samo razumijevanje ovog procesa i ako uspijete dubinski shvatiti o čemu se zapravo ovdje radi, a to je da ste duhovno biće koje ima iskustvo materijalnosti, onda nestaju i sva teška osjećanja te vaš život postaje puno radosniji i lakši.
Tješite se činjenicom da su brojni prije vas prošli isti put i da znaju kako on izgleda. Potražite takve ljude, učite od njih i ne zaustavljajte se jednom kad ste krenuli. Jer, nagrada je puno veća od svih vaših žrtvovanja, muka i patnji. Nagrada je – buđenje svakog jutra sa osjećajem neuvjetovane Radosti, entuzijazam u svemu što radite, krug novih osoba u vašem životu, spoznavanje istine iza svih stvari, brzo rješavanje svakodnevnih situacija, sve manje drame i sve veća harmonija življenja. Nadalje, pojava sinhroniciteta, iznenadno znanje o stvarima koje zasigurno niste dosad ni pročitali ni čuli, širenje percepcije, sticanje novih unutarnjih sposobnosti, poput izrazito jake intuicije, jasnovidnosti, jasnočujnosti, itd…
Za ove stvari vrijedi se potruditi, zar ne? Želim vam što mirniji hod po Stazi samospoznaje, što više radosti i naravno – što više Ljubavi za sebe, a onda i za druge.
Lijep dan svim posjetiocima Utočišta!
Jasna Luminus –
Utočište – Sanctuary

Pročitaj  FREKVENCIJA JE SVE...Virus covid ima vibraciju od 5.5 hz i umire iznad 25.5 h...
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email