Zahvalnost je jedini put ka uspehu: Ko ume da se raduje sitnicama, zna šta je srećan život!

Zahvalnost je jedini put ka uspehu: Ko ume da se raduje sitnicama, zna šta je srećan život!

Kada postanemo zahvalni za ono što imamo u životu i naučimo da uživamo u sitnicama korak smo bliži ispunjenom životu
Biti zahvalan na stvarima koja nam je život dao je osnova dobrog i stabilnog života. Da bismo ostvarili sve želje i došli do nekih većih stvari i dostignuća, vrlo je važno biti zahvalan za ono što nam je trenutno život obezbedio.

Želeti više je sasvim u redu, ali ceniti ono što imamo u ovom trenutku je neophodno za dalji napredak.

Kada se govorimo o zahvalnosti, ne mislimo samo na materijalne stvari. Zahvalnost za neke sitne radosti, poput sunčevih zraka, lepog vremena, šetnje u prirodi, toplog doma je važna. Kada naučimo da se radujemo stvarima poput tih, sreća nam je na dohvat ruke.

Pročitaj  Otkrijte recept za sreću

Čovek ponekad nije ni svestan koliko je bogat i blagosloven, dok ne bude uskraćen za neke osnovne stvari. Zato jedino pravilo u ovom slučaju glasi, uživajte u životu i fokusirajte se na stvari koje su pozitivne i izmamljuju vam osmeh na lice.

Da li ste znali da je zahvalnost tehnika koja može da se važba?

Svako veče pre nego što odete na spavanje napišite na parčetu papira spisak stvari za koje ste zahvalni i koje vas ispunjavju osećajem sreće. Pročitajte ih na glas i nekoliko minuta razmišljajte o njima.

Niko ne tvrdi da ćete odmah postati najsrećnija osoba na svetu, ali ukoliko ovo praktikujete redovno postaćete svesni činjenice da imate mnogo razloga da budete veseli, a samim tim taj osećaj će postati ustaljen, a on je siguran put ka dobrom životu.

Pročitaj  Kineski horoskop sreće: Evo šta vas očekuje u 2020. godini!

Jednostavno nabrajanje razloga zbog kojih biste trebali da budete zahvalni donosi osećaj radosti i toplinu oko srca.

Ne postoji čarobni štapić za postizanje ravnoteže u životu, ali ova tehnika može da pomogne značajno. Ukoliko se u nekom trenutku osećate loše, ovim načinom možete da popravite raspoloženje, tvrde psiholozi.

(stil.kurir.rs)

Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email