Zaljubljivanje u junaka

Zaljubljivanje u junakaNajpopularnije zaljubljivanje na ovim prostorima jest arhetip junaka. Prije su oni bili junaci u ratovima, a danas su to sportaši ili uspješni ljudi. Obično rečenica koja se često izgovara na konzultacijama: Treba mi jači muškarac. To je ustvari zaljubljenost u junaka. U tom donosu dolazi do nadmetanja jer junak je sam po sebi nosioc tog nadmetanja i na taj način se ne vidi da se želi forma umjesto sadržaja. Žena je opsjednuta slikom o arhetipu koji je izvlači iz sadašnjeg stanja, projicirajući tu sliku sve dok se ne razočaran. S druge strane, partner pokušava zadiviti svojim poduhvatima misleći da time dolazi i ljubav. Ubrzo jedno i drugo bivaju razotkriveni, a oni najistrajniji u mazohizmu ostaju živjeti u tom odnosu radi vanjske slike dok na individualnoj razini žive svoje privatne tajne živote.
Kod jedne osobe to je bila opčinjenost muškarcem koji je bio poznat u javnosti i ona bila u toj aureoli sve dok je njihov sjaj trajao. Kad su se ugasili reflektori ona je shvatila da je ponovno bila dio njegove slike koju je njen otac obožavao a ona je živjela ti njegovu sliku

Pročitaj  Što je Jung rekao o kundalini?Autor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email