Znakovi i odnosi

Znakovi i odnosiPrvo pitanje u izboru bračnog partnera treba biti, jesam li ja takva osoba da imam moć voljeti? Jesam li sam raščistio sa svojom sebičnošću, ohološću, uvredljivošću i željom za moć? Dokle god ovo glavno pitanje ne riješimo, mi nismo spremni objektivno razmišljati o kvaliteti potencijalnog partnera, jer smo ograničeni time sviđa li nam se on ili ne sviđa.
Razlog zašto nekoga volimo treba biti u našem srcu, jer neka osoba uopće nema vrijednosti kojima može voljeti, ali nam se sviđa i mi se s njome kažnjavamo. Tek kada postanemo sposobni voljeti bez obzira na njene vrijednosti ili nedostatke, tada trebamo krenuti u analiziranje je li ona odgovarajuća osoba za brak tj. da li ćemo jedan drugome zaista biti pravi prijatelji i iskreni u potpunosti. Dakle, tek je nakon toga kompatibilnost puno bolja jer ne biramo negativnosti, pokreću nas drugačiji ciljevi na kojima je puno lakše graditi odnos Strah od braka je prirodan rezultat svijesti o odgovornosti bračnog zavjeta, a on se može prebroditi zrelošću (statistički u pet posto slučajeva).
Međutim, istovremeno on formira potrebu čovjeka da se odrekne odgovornosti izbora bračnog partnera. Nedostatak pravih temelja bračne odluke se često manifestira kroz potrebu čovjeka da tu odgovornost odluke preda nekom ili nečemu drugom. Naravno da takvo prebacivanje odgovornosti otkriva nedostatak ljubavi.
Primjerice: Ovan i Rak mogu imati velikih karakternih problema.  To su tipične razlike između muškog i ženskog karaktera. S druge strane, ovnova oholost i centriranje na svoj uspjeh i centar pažnje s jedne strane i rakova sebična sentimentalnost s druge strane, predstavljaju različita iskušenja. Dakle, ovo može biti loša situacija, ali  može biti i iskušenje, kao i mogućnost promjene. Rekli smo, u pet posto slučajeva smo spremni promijeniti se, pa prije nego li ste spremni prekinuti vezu, a konstelacijski sada mnogi o tome razmišljaju, budite svjesni da vezu zasnivate na sviđanju ili nesviđanju i na centru pažnje kojeg dajemo sebi, a time nismo spremni za drugoga. Da jesmo i da smo se potpuno očistili, veza bi se dogodila na prirodnoj bazi jer ono što reflektiramo iz sebe, to se događa kao sudbina. To je samo neosviješteni dio nas samih kojeg ne želimo vidjeti.
Nikola Žuvela
nikola@vedski-jyotish,net
 

Pročitaj  Nedjelja- Odmorite se jer ovo nije dan za odlukeAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email