Znakovi ljubavi

Znakovi ljubaviDodir, pogled, osjećaj. Nije li to ono što nas doista ispunjava? Da, ali što sprječava ljubav?
Stvarnost je neumoljivi kotač vremena. Teško se nosimo s poslom, egzistencijom te rutinom u odnosu kojoj na kraju popusti većina i izgubi se ono početno stanje koje nas je činilo posebnim i izdvajalo nas iz žabokrečine prosječnosti života. Ipak, najveća alkemija ili najveća umjetnost pripada onim ljudima koji uspiju spojiti odnos i problem egzistencije u cjelinu. Velika većina ljudi poklekne i ne zna kako i na koji način spojiti te dvije stvarnosti.
Što bi predstavljalo to stanje? Kada nas veza dotuče do kraja, s druge strane proživimo otkaz i financijske probleme, možemo tu situaciju shvatiti kao inicijaciju samog života. Tada treba raditi na stvarima koje volimo, kako na poslu tako i u odnosu, do toga se dolazi iskustvom.
Što bi to bilo u odnosu? Usporedio bih to s izvođačem pjesme. Mnogi mogu pjevati jednu pjesmu, ali sam taj jedan je pjeva na neobjašnjivi način.
On kroz tu pjesmu govori o iskustvu, proživljenoj emociji i snazi s kojoj je nadišao zadane incijacije u spajanju sa sobom. Primjerice, možemo to usporediti sa situacijom u kojoj Johnny Cash pjeva pjesmu Hurts iako nije njen autor. Autor te pjesme je izjavio da se više ne isplati pjevati tu pjesmu nakon što ju je otpjevao Johnny Cash. Njegov turbulentan ljubavni odnos koji je imao sa svojom najvećom ljubavi, sve ono što je proživio, iskusio i probao u svom životu, svojom emocijom prenosi drugima i u samo jednoj pjesmi možete osjetiti taj spoj proživljene ljubavi i iskustva.
Dakle, prava ljubav se ne skriva u nekim sretnim ili nesretnim okolnostima. Takvo objašnjenje stvarnosti je za one koji vole ploviti u jednodimenzionalnom shvaćanju stvarnosti, ali i ljubavi. Ukratko, onaj tko želi ljubav, taj se ne boji ući u iskustva koja su pred njime. Ne zastaje pred preprekama jer ljubav ne traži one koji odustaju, koji se naljute i kažu: ja sam pokušao. Ona je za one koji istražuju, napuštaju utabane staze i prolaze kroz bolno napuštanje ega.
Gdje je ego, tamo nema ljubavi. Ukoliko je nema onda je pobjedila stvarnost s početka priče.
Nikola Žuvela

Pročitaj  Saturnova alkemija emocija | Vedski jyotishAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email